BLOG

Het kerstverhaal in kunst

Door Redactie See All This | december, 2016

De Grote Kunstshow is een bijzondere manier van kunstkijken: een tiental werken wordt gepresenteerd op het podium van een schouwburg. Het publiek zit in een halve cirkel op het podium, dichtbij de kunstwerken. Een presentator, acteurs, muzikanten en gastsprekers laten je vervolgens op een andere manier kijken naar de werken die speciaal voor deze voorstelling naar het theater zijn gebracht. Na een aantal edities in Amsterdam en Rotterdam, is er op 18 december een speciale kersteditie in Haarlem.

Het publiek mag ditmaal plaatsnemen op het podium van de Haarlemse Stadsschouwburg, om zich te laten meevoeren op een fascinerende reis langs kunstwerken uit de collectie van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. Eén voor één worden de werken met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog tot leven gewekt. In deze speciale kersteditie wordt de kerst net even anders beleefd, met kunstwerken die gaan over licht en vrede, eten en consumeren, saamhorigheid en warmte, of juist over de kilte en eenzaamheid van kerst. Voorproefje? Hieronder kun je een audiocollage van de voorstelling beluisteren!


Kaarten

De voorstelling wordt op 18 december drie keer gegeven: om 14.00, 16.00 en 20.00 uur. Kaarten kosten € 25,- (korting met CJP of Haarlempas) en zijn online verkrijgbaar via de Stadsschouwburg.

Reacties op Het kerstverhaal in kunst

laat een reactie achter

Uw beoordeling