BLOG

De cadeauhoroscoop | Laat je inspireren door de sterrenbeelden van Basquiat en Leibovitz

Door Redactie See All This | december, 2018

Last minute cadeau-ideeën nodig? Laat je inspireren door de sterrenbeelden van beroemde kunstenaars! Bestel voor morgenmiddag (22 december) 14.00 uur, dan sturen we je geshopte items nog diezelfde dag naar je op.  


Steenbok – Jean-Michel Basquiat

Nadat hij bekendheid verwierf met zijn graffitiwerk, trad Jean-Michel Basquiat op als een echte Steenbok: hij bleef hard werken om nog meer erkenning te krijgen. En zo merkten ook grote kunstenaars als Julian Schnabel en Andy Warhol hem op. Basquiats tragische einde en snel vergaarde faam zijn typerend voor zowel de kunstwereld van de jaren tachtig als de materialistische tendensen van Steenbokken.

Cadeautip voor een kijkje in de kunstwereld van de jaren 80: het leven van Andy in stripvorm.

(vanaf €32,50) Koop hier.


Waterman – Barbara Kruger

Dankzij hun avantgardistische modegevoel en sterke politieke overtuigingen, zijn Watermannen makkelijk te herkennen. Zo ook conceptueel kunstenaar Barbara Kruger. Met beroemde collages als Untitled (your body is a battleground) en Untitled (I shop therefore I am) toont ze de onrechtvaardigheden die ze waarneemt.
Zo kaart ze in haar werk onderwerpen
aan die anders onbesproken zouden blijven.

Cadeautip voor degenen die niet bang zijn een statement te maken: het badlaken van Barbara Kruger.

(€250) Koop hier.


Vissen – Elaine de Kooning

Omdat Vissen het laatste teken van de dierenriem zijn, hebben ze de lessen geleerd waar de sterrenbeelden ervoor mee geconfronteerd werden. Vissen zijn de meest wijze, maar ook de meest dromerige van alle sterrenbeelden. Elaine De Kooning was duidelijk Vissen. Haar empathisch vermogen en behulpzame karakter maakten haar tot een groot kunstcriticus. Bovendien bedacht ze een eigen artistieke stijl: figuratieve portretten die bewegen tussen realisme en abstractie.

Cadeautip voor degenen die ook niet kunnen kiezen tussen realisme en abstractie: de prints van kunstenaarsduo MAX/MEI.

(€75) Koop hier.


Ram – Agnes Martin

Ram is het eerste sterrenbeeld. Dat betekent dat Rammen naïef en eigenzinnig zijn. De complexe mix van die eigenschappen zorgt in veel gevallen voor ongelooflijk, onhoudbaar talent. Zie Agnes Martin. Koppig en optimistisch als ze was, brak zij door het seksisme van de jaren vijftig en zestig heen en werd ze een van de meest invloedrijke kunstenaars van het abstract expressionisme en minimalisme.

Cadeautip voor liefhebbers van het abstract expressionisme: de handbeschilderde chocoladerepen geïnspireerd door Jackson Pollock.

(€17,50) Koop hier.Stier – Salvador Dalí

Stieren zijn gek op luieren, eten, knuffelen en, in het geval van Salvador Dalí, slapen. In de middag plaatste Dalí een bord ondersteboven naast zijn stoel. Daarna viel hij in slaap tot hij gewekt werd door de sleutel die uit zijn hand op het bord neerviel. Door deze unieke vorm van een powernap, kon Dalí er weer met frisse moed tegenaan.

Cadeautip voor de echte fijnproevers: een feestelijk wijnpakket samengesteld door hofleverancier Okhuysen.

(€67,55) Koop hier.


Tweelingen – Paul Gauguin

Met Mercurius, de planeet van communicatie, als heerser, zijn Tweelingen buitengewoon extravert, snelle denkers en vol ideeën. Toen Paul Gauguin zijn gezin achterliet om naar Tahiti af te reizen, deed hij eer aan de mindere eigenschappen van Tweelingen: hun rusteloze, veroordelende en geveinsde aard. Het gerucht gaat bovendien dat hij het was die Van Goghs oor afsneed… met een zwaard.

Cadeautip voor degenen met oneindige ideeënstromen: drie notitieboekjes met gouden potlood.

(€15) Koop hier.Kreeft – David Hockney

Kreeften, met hun schijnbaar harde buitenkant, beschermen voortdurend hun gevoelens. In David Hockneys schilderijen van het zonnige Californië schemert zijn gevoeligheid door, dankzij het weloverwogen kleurenpalet en zijn ontroerende portretten van vrienden en geliefden. Hockney blijft bovendien in nauw contact met zijn exen. Niet verrassend voor Kreeften: zij laten hun dierbaren niet gaan.

Cadeautip voor zon- en zwembadaanbidders: het badlaken van Cindy Sherman.

(€250) Koop hier.


Leeuw – Marcel Duchamp

Toen Duchamp Nude Descending a Staircase No. 2 onthulde, werd hij een sensatie, en met zijn eerste readymades werd hij een spektakel. Zijn unieke kijk op kunst en vermogen opschudding te veroorzaken, zijn typisch voor een Leeuw. Leeuwen kunnen zich verliezen in hun ijdelheid (als het gaat om hun kapsel, feestjes en populariteit) en houden er ook van erkenning te krijgen voor hun creatieve ideeën.

Cadeautip voor degenen die altijd hun gevonden voorwerpen moeten kunnen vervoeren: de FOR THE LOVE OF ART-tas.

(€12,50) Koop hier.


Maagd – Man Ray

Maagden hebben de neiging hun gedachten voor zich te houden terwijl ze constructief problemen oplossen. Man Ray voelde zich aangetrokken tot het analyseren en vervormen van taal en symbolen. In 1922 creëerde hij zijn eerste ‘Rayographs’, foto’s geproduceerd zonder toestel. Later maakte hij mét een camera surrealistische beelden. Beide werkmethoden passen bij het kritische oog van een Maagd. 

Cadeautip om bij weg te dromen: de magische sterrennacht boven Amsterdam van Thierry Cohen.

(vanaf €2.250) Koop hier.


Weegschaal – Annie Leibovitz

Of het nu gaat om het in balans houden van relaties, het kiezen van een carrièrepad of het uitzoeken van een outfit, Weegschalen overdenken alles. Geen verrassing dat de geliefde portretfotograaf Annie Leibovitz een Weegschaal is. In elke foto toont ze de geportetteerden in een helder licht en een no-nonsense stijl. Haar verfijnde en elegante werk valt bij velen in de smaak. 

Cadeautip voor liefhebbers van sterke portretten: het nieuwe nummer van See All This met een coverfoto van Erwin Olaf.

(€15) Koop hier.

 


Schorpioen – Lee Krasner

In het beste geval zijn Schorpioenen dapper en aantrekkelijk, maar in het slechtste geval zijn ze bezitterig en wraakzuchtig. Een dieptepunt komen ze altijd weer te boven, klaar om alles aan te pakken wat er op hun pad komt. Zo ook Lee Krasner. Na de dood van haar moeder en echtgenoot Jackson Pollock, en getergd door slapeloze nachten, maakte Krasner enkele van haar meest indrukwekkende schilderijen. Haar vermogen om pijn om te zetten in nieuwe energie, is typerend voor de Schorpioen. 

Cadeautip voor de slapeloze nachten: een abonnement op See All This kunstmagazine.

(€42,50 of €30 voor studenten). Koop hier.


Boogschutter – Helen Frankenthaler

Met haar filosofische inzichten en kleurrijke doeken is Helen Frankenthaler de belichaming van een Boogschutter. Door hun avontuurlijke en nieuwsgierige aard, zijn Boogschutters constant op zoek naar waarheid, kennis en betekenis. Tijdens familietripjes werd Frankenthalers liefde voor het landschap geboren, een terugkerend onderwerp in haar werk. 

Cadeautip voor globetrotters en natuurliefhebbers: die mini-editie over kunstenaar herman de vries.

(€7,50) Koop hier.

 


Deze horoscoop is te lezen in See All This #12. Geschreven door Eli Hill.

Reacties op De cadeauhoroscoop | Laat je inspireren door de sterrenbeelden van Basquiat en Leibovitz

Xuma
Astrologisch gezien zijn de bovenstaande beschrijvingen ver onder de maat en van
het soort niveau dat de astrologie als zodanig geen goede dienst bewijst.

Overigens, 99 "geniale" kunstenaressen ?
Niet serieus te nemen.

Vriendelijk gegroet .
Richard
Tjonge jonge, is dit nou geschreven om opvulling aan het blad te geven net als de onzin horoscopen in kranten en week/maandbladen!!
Zo kun je ook politieke leiders uit heden en verleden nemen, sportmensen, film en theatermensen, metselaars, stratenmakers, bakkers en boekhouders etc etc. Leuter het verhaaltje van de gemiddelde horoscoopganger erbij en klaar is kees. Pfffff.
laat een reactie achter

Uw beoordeling