BLOG

Deze muze aan jouw muur? – Win een uniek kunstwerk

Door Redactie See All This | december, 2017

Elk seizoen geeft See All This een uniek kunstwerk cadeau. Dit keer kun je kans maken op een kattenportret van Lina Kaplan Vieira, Shirley (2015), editie 1/1, 40 x 50 centimeter. Want de poes is – zoals Midas Dekkers ons in See All This #8 weet te vertellen – de ideale muze: ‘Het kan niet anders of de poes is pas na het scheppen van hemel en aarde, de gewone dieren en de mens geschapen; Het Opperwezen kon nog één keer uitpakken met een meesterstuk.

Dit is Shirley, zes maanden oud op de foto, en inmiddels de meest mondaine poes van het Kattenkabinet in Amsterdam. In 2015 had ze een hoofdrol in de jeugdserie Poesjes van de VPRO. Nu is ze te bewonderen als levend museumstuk van witbond, en misschien wel binnenkort bij jou thuis!

Lina Kaplan Vieira, Shirley (2015), editie 1/1, 40 x 50 cm

Shirley is geportretteerd door Lina Kaplan Vieira (Rio de Janeiro, 1988). Lina is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Rio de Janeiro. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Universidade Federal Fluminense in Rio. Haar werk is tentoongesteld in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Brazilië en Griekenland. In Rio maakt ze multimedia-installaties over tijd, feit en fictie, waarbij ze werkt met licht, fotografie, film, illustraties, 3D, electronica, tekst en geluid.

Win!

Wil jij kans maken op dit unieke werk? Vertel ons dan in een reactie hieronder waarom jij deze muze aan jouw muur zou willen hangen. In het volgende nummer maken we de winnaar bekend.

Reacties op Deze muze aan jouw muur? – Win een uniek kunstwerk

marja stuurman
Er zijn twee aaibare katten in mijn huis. Heerlijk om n poes op schoot te zitten. In de kasten zitten en staan zo'n 500 beeldjes van katten. Het zou mooi zijn om de witte kat van Lina aan de muur te hangen.
Isabelle Diederen
Mijn zoon is een kat. Hij wil een kat. Maar waar hij woont mogen ze geen huisdieren...gelukkig ziet hij er niet uit als een kat... Dan maar eentje aan de muur, dat maakt ook vast gelukkig. Al kun je hem niet aaien, je kunt nog altijd doen alsof! Voor minder zijn Oscars gewonnen.
Jani
Niet zozeer ben ik kattenfan maar een muze/inspiratiebron is dit kunstwerk zeker voor mij. Een waar ik me graag elke dag door zou willen laten herinneren en motiveren om die stap in het pikzwarte duister met uitgestrekte arm te zetten, niet bang te zijn voor wat kan komen en mezelf als wit te zien, los van alle duisternis.
laat een reactie achter

Uw beoordeling