BLOG

De nacht dat de veerboot kwam | Editorial See All This #28

Door Nicole Ex | november, 2022

‘De oceaan was een spiegel. De hemel een koepel. Het vuur in ons groot.’ Lees hier het editorial van Nicole Ex dat verschijnt in het nieuwe nummer van See All This.

 

Door de storm kon de ferry voor dagen niet uitvaren. Totdat er een melding kwam dat er die nacht een windluw tijdslot was vanaf 04.00 uur ’s nachts, waardoor we alsnog naar het Schotse Isle of Coll konden komen. De oceaan was een spiegel. De hemel een koepel. Het vuur in ons groot. Het werd aangewakkerd door die vreemde ontmoetings­plek aan het einde van de wereld, in dat oude kasteel aan de baai, waar we met gastcurator Catherine de Zegher zouden werken aan de editie die nu voor je ligt. We hopen dat het je een avontuur brengt, groot als dat van ons, toen we opgenomen door de elementen, in nabijheid van elkaar, het DNA van dit tweede deel bepaalden.

 

Nicole Ex, Sarah Knigge, Catherine de Zegher, Rika Blondeel en Scoot de hond bij de Queen Stone op Isle of Coll, Schotland, maart 2022, foto: Anke Riesenkamp

 

Wat we fysiek konden invoelen, was wat Alice Albinia in haar essay schrijft over een uniek rijk der vrouwen op een afgelegen eiland tussen de Atlantische oceaan en de Noordzee. Hebben vrouwen hun eigen eiland nodig? Het antwoord daarop is een volmondig ja. Om hun stem te vinden. Om zich te richten op hun potentieel. Om op hun gemak te zijn. Om vooral ook die urgente, zachte waarden terug te vinden die we als mensheid als minderwaardig hebben afgedaan: compassie, zorg, gemeenschap.

 

– Nicole Ex,
hoofdredacteur

 


 


Dit is het editorial van See All This #28 – Pretty Brilliant women in the arts Vol. II.
Bestel het nummer hier >

 

Omslagfoto: Anke Riesenkamp

Reacties op De nacht dat de veerboot kwam | Editorial See All This #28

laat een reactie achter

Uw beoordeling