BLOG

NU TE ZIEN | Paradise Found met Piet Oudolf

Door Redactie See All This | mei, 2023

Vanaf 3 juni te zien bij See All This: Paradise Found met Piet Oudolf. De galerieruimte bij @droog, in het centrum van Amsterdam, wordt een groene oase: twee weken lang kun je in deze tijdelijke kwekerij planten kopen uit de speciale Piet Oudolf Collection. Daarnaast kun je de tentoonstelling bezoeken met werk van kunstenaars als Simon Heijdens, Zora Ottink, Naoko Benom-Miura en Sophie Steengracht, die tot half september te zien zal zijn. 

 

Paradise Found met Piet Oudolf

Tentoonstelling: 3 juni t/m half september
Tijdelijke kwekerij: 3 t/m 18 juni

Staalstraat 7b (@droog), Amsterdam

 

Over de tentoonstelling

Het is de zomer van Piet Oudolf. Wereldwijd geliefd om zijn verwilderde tuinen, zoals de High Line in New York, zorgde Oudolf voor een revolutie in onze relatie met het buitenleven. Zijn 100.000 m2 tuinen over de hele wereld openden onze ogen voor de kracht van meerjarige planten, voor een tuin die elk seizoen zijn schoonheid behoudt. In deze tentoonstelling en het zomernummer van See All This kunstmagazine (#30), vragen we ons af wat het betekent om in de natuur te zijn en hoe we in haar ritme kunnen komen. Deelnemende kunstenaars: Simon Heijdens, Zora Ottink, Naoko Benom-Miura, Sophie Steengracht en Curcubita Maxima. 

Aan de Groenburgwal, om de hoek, vind je Piet Oudolfs Amsterdam Low Line, de nieuwe permanente geveltuin die meer zuurstof de stad in brengt, en die Oudolf speciaal voor de gelegenheid heeft ontworpen.

 


Blijf op de hoogte via onze kunstbrief.
Schrijf je hier in >

Reacties op NU TE ZIEN | Paradise Found met Piet Oudolf

Shirah Lachmann
Groot fan van Oudolf, helaas zonder eigen tuin om zijn ideeën uit te proberen. De prijs die hij op de Chelsea Flower Show kreeg, is meer dan verdiend. Zelf de High Line gewandeld. Prachtig.
laat een reactie achter

Uw beoordeling