BLOG

Win een foto van Chrystel Lebas

Door Redactie See All This | december, 2016

Het bijzondere werk van de Franse fotograaf Chrystel Lebas is nu te zien in Huis Marseille in Amsterdam. See All This heeft twee prachtige aanbiedingen: win een unieke foto van Lebas, of bestel bij ons een special edition van haar boek Field Studies, door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste fotoboeken van 2016!

‘Als ik kijk naar het mysterieuze werk van Chrystel Lebas, moet ik denken aan de schemertijden die ik heb meegemaakt in de jaren waarin ik door Britse en buitenlandse landschappen wandelde en in de open lucht sliep. Schemering in een bos met wilde hyacinten in Suffolk, toen de kleur van de bloemen en die van het licht samenvloeiden en de sterke illusie wekten dat ik op de bodem van de zee lag.’

De Britse natuurschrijver Rober MacFarlane schrijft in het nieuwe nummer van See All This over de foto’s van de Franse fotograaf Chrystel Lebas, wier expositie Regarding Nature nu te zien is in Huis Marseille Amsterdam.

Schemering

Lebas werd bekend met haar in de schemering gemaakte panoramafoto’s. In In 2011 vroeg het Natural History Museum in Londen Lebas nieuw werk te maken rondom een intrigerende collectie anonieme glasnegatieven van het Britse landschap uit het begin van de 20e eeuw. Het project, dat dit jaar werd afgerond, leverde niet alleen een nieuw oeuvre op, maar ook de naam van de fotograaf: de glasplaten bleken te zijn gemaakt door de beroemde Britse botanist en ecoloog Sir Edward James Salisbury (1886–1978). In de tentoonstelling worden Lebas’ foto’s en films gecombineerd met originele glasplaten, unieke herbariumbladen en persoonlijke documenten uit de collecties van het Natural History Museum en de Royal Botanical Gardens in Kew, waar Salisbury directeur was.

Ontvang een foto van Chrystel Lebas cadeau!

See All This geeft aan abonnees elk seizoen een origineel en uniek kunstwerk weg. Vertel ons in een reactie onder deze blog waarom jij deze foto van Chrystel Lebas graag cadeau zou willen krijgen en ding mee naar dit bijzonder fotogram van Lebas.

UPDATE – Deze actie is inmiddels voorbij. Wie de gelukkige ontvanger is geworden, lees je hier.

Chrystel Lebas, Buddleia Davidii, Butterfly-bush Plant Portraits or Weeds & Aliens Studies (2013). Fotogram (unieke C-print), met handgeschreven titel. 40.6 x 50.8 cm. 

Chrystel Lebas, Buddleia Davidii, Butterfly-bush Plant Portraits or Weeds & Aliens Studies (2013). Fotogram (unieke C-print), met handgeschreven titel. 40.6 x 50.8 cm.


Speciale editie te koop

See All This biedt daarnaast de Special edition aan van Field Studies van Chrystel Lebas aan, het fotoboek dat onlangs nog door de Volkskrant werd uitgeroepen tot een van de 20 mooiste fotoboeken van 2016!

Field Studies

252 pagina’s, 32 x 24 cm, softcover met canvas rug. Oplage: 20. De special editions zijn gesigneerd en genummerd en worden aangeboden in een box inclusief een C-print van 30,4 x 23 cm. Alle landschappen in het boek zijn gedrukt op uitslaanders (70 cm breed).

Prijs € 295,-  Bestellen? Stuur ons een e-mail en we nemen contact met u op!

Reacties op Win een foto van Chrystel Lebas

R.Smit
Bepaalde ideeën uit de kunstfilosofie kunnen waardevol zijn in het denken over de waarde van natuur. Zo zou het inzicht in de intrinsieke waarde van de kunst ons kunnen leren de natuur meer te appreciëren. En zo het waarderen van de kunst kan beschouwen als een soort van voorbereiding op de waardering van de natuur.
Op dit moment ben ik aan het afstuderen aan de kunstacademie met een project geïnspireerd door en voor de natuur. Dit beeld sprong er meteen uit toen ik het magazine las. This is meant to be!
Astrid Kosters
Een blik op deze foto geeft mij troost. Het symboliseert voor mij het gevoel dat ik heb na het verlies van een dierbare, Het beeld is helder, op het netvlies gebrand en altijd aanwezig. Tegelijkertijd is het niet tastbaar en voel ik de overgang naar een andere dimensie.
M. Koenz
Heel graag wil ik deze foto winnen. Deze struik staat in mijn tuin iedere zomer in volle bloei. Deze geweldige sfeervolle foto zou mijn nu nog kale muur in de woonkamer opfleuren, Kan ik het hele jaar door van deze struik genieten.
laat een reactie achter

Uw beoordeling