BLOG

Alsof je het telefoonnummer van God vraagt | Editorial #16

Door Nicole Ex | december, 2019

‘Weet jij misschien hoe ik in contact kan komen met de regisseur Paolo Sorrentino?’, vroeg ik in een bericht aan iemand uit de filmwereld. Er kwam onmiddellijk antwoord. Ze schreef: ‘Alsof je het telefoonnummer van God vraagt!’ 

Het telefoonnummer van God. Zou je het bellen als je het had? Zou je het delen met je vrienden? Wat als verbinding met God te maken heeft met een sterke of zwakke interne huislijn? Is er ruis, dan versta je hem niet. Is de lijn helder, dan hoor en zie je hem overal. In kunst, muziek, natuur en op straat. In de kastanjeboom om de hoek. In de ochtendgroet van de DHL-pakketbezorger. Of, zoals je in dit nieuwe winternummer kunt zien, in het unieke werk van Paolo Sorrentino (p. 16) en Anish Kapoor (p. 70). In de interviews met Roosmarijn Pallandt (p. 62) en Delphine Diallo (p. 42). In de stille Seto-zee en het huis van Isamu Noguchi in Japan (p. 80). Maar ook in de dood van een vriend, in de rouw om zinkend Venetië en in de staat van de wereld. 

2019 is het jaar van het kantelpunt, het tipping point, het moment waarop iets wat bekend is bij een kleine groep plotseling iedereen bereikt. Het valt niet meer te ontkennen. De opwarming van de aarde is een feit, de gevolgen destastreus. En nu vallen we als zelfverkozen heerser met een doodsmak de apenrots af. 

Die val zou zo maar eens onze redding kunnen zijn. Verbinding. Nederigheid. Compassie. Liefde. In onbruik geraakte woorden, maar See All This voorvoelt de comeback van het r-woord. Religie komt van religare en dat bekent je ‘opnieuw verbinden’. Dat is alles, en tegelijkertijd zoveel.

Laat je verlichten,

– Nicole Ex, founding editor

 


Bestel See All This #16 winter 2019/2020 hier.

 

Reacties op Alsof je het telefoonnummer van God vraagt | Editorial #16

laat een reactie achter

Uw beoordeling