Handle with care

Keramiekmuseum Princessehof | 26/11/2022 - 29/10/2023

Handle with care draait om de hand en gebaren – uitingen van intimiteit, mededogen, stilte, dwang, arbeid en feest. De universele rol van handen en vingers in het leven van mens en dier is in deze tentoonstelling gevangen in keramiek.
Curator Wendy Gers selecteerde voor Handle with care 37 werken rond dit thema. De tentoongestelde werken variëren van archeologische vondsten tot de nieuwste hedendaagse aanwinsten, bruiklenen van up-and-coming kunstenaars en parels uit het depot van het Princessehof.
Een eclectische verzameling uit verschillende tijden en streken, waarin bekende en onbekende makers hun indrukken soms letterlijk in de klei hebben achtergelaten.

Duimpje omhoog of duimpje omlaag? Wenken of wegwuiven? Het is bijna dezelfde handbeweging, maar toch is er een wereld van verschil. Zo kunnen handen ons maken en breken. Want een hand die streelt, kan ook slaan. Een hand die uitnodigt, kan net zo goed afwijzen. Met de hand maken we schetsen, kunnen we details aanbrengen, laten we kunstwerken ontstaan. En een vingertop is soms genoeg om de grootste machines aan het werk zetten. Maar in de kracht van onze handen schuilt tegelijk de kwetsbaarheid. In de communicatie, of bij het vasthouden of loslaten van de mensen en voorwerpen om ons heen.

WANNEER 26/11/2022 - 29/10/2023
WAAR | Bekijk op Google Maps Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden
058-2948958
princessehof.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image

Bezoekers over Handle with care

laat een recensie achter

Uw beoordeling