Magazine

No. 5 – Lente 2017

See All This viert de lente in nummer 5 met een zonnig beeldportfolio met daarin de bijzondere tentoonstellingen over de natuur die dit voorjaar in de Nederlandse musea te zien zijn. Ook in nummer 5: Het kraken van de Mondriaancode. Hoe zou Victory Boogie Woogie eruit hebben gezien als Mondriaan het af had kunnen maken? Plus interviews met grote namen: Erwin Olaf en Viktor & Rolf. En ook nog: Dana Linssen kijkt naar Martin Scorsese, Jasper Krabbé kijkt naar het aspergeschilderijtje van Adriaen Coorte en Marlene Dumas illustreert Venus & Adonis van Shakespeare.
Om het feestjaar Van Mondriaan tot Dutch Design te vieren, liet See All This een Cessna 172 opstijgen boven Zeeland, waar Mondriaan in Domburg de geest kreeg en brak met de natuurlijke weergave van kleuren. Laat je betoveren door zijn schilderijen van de vale duinen als tintelende kleurvelden in blauw, geel en oranje.
Win een Marlene Dumas! See All This geeft aan abonnees elk seizoen een uniek kunstwerk cadeau. Ditmaal deze luxe editie, met kleurenlithografieën van de originele illustraties van Marlene Dumas (oplage 85 exemplaren, winkelwaarde € 500).

IN DIT NUMMER

  • Interview met Viktor & Rolf. ‘De gelaagdheid in ons werk krijgt niet altijd de aandacht die het verdient’
  • Mondriaan regeert in 2017! Dit jaar is het 100 jaar geleden dat De Stijl, waar ook Piet Mondriaan aan verbonden was, werd opgericht. See All This stuurt een vliegtuig de lucht in om dit te vieren.
  • Het kraken van de Mondriaancode. Al meer dan zeventig jaar wordt onderzocht hoe Victory Boogie Woogie eruit zou hebben gezien als Mondriaan het had kunnen afmaken.
  • Seks, geweld en familie. De heilige drie-eenheid van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese.
  • Centerfold: Marlene Dumas maakte illustraties bij Venus & Adonis, een gedicht van William Shakespeare
  • Interview met Erwin Olaf over geheime genoegens en ouder worden: ‘Ik ben interessanter geworden’.
  • Asperges in Hollands Licht. Jasper Krabbé bewondert het aspergeschilderij van Adriaen Coorte.