Magazine

No. 32 - Winter 2023/2024

Op 8 december verschijnt het nieuwe winternummer van See All This met als thema: ‘Make yourself a home’. Een dubbeldikke editie over de betekenis van thuis, gemaakt in samenwerking met de veelgeprezen Indiase architect en kunstenaar Bijoy Jain van Studio Mumbai. We verkennen het thema met kunstenaars, schrijvers, reizigers en architecten die de waarde van een eigen plek begrijpen.Dit nummer neemt je mee naar de spectaculaire domeinen van Bijoy Jain en de iconische interieurs van beroemde kunstenaars. Het brengt unieke verhalen over de betekenis van een intieme plek als je thuis, over een leven op straat, en een leven voorbij landsgrenzen: hoe bouw je een nieuw leven op als je je thuis hebt moeten verlaten? Tot slot keren we via het beeldverhaal over onze verbinding met de cyclus van de maan terug naar ons oorspronkelijke thuis: de baarmoeder.
Gastcurator van dit nummer is Bijoy Jain, architect, kunstenaar en oprichter van Studio Mumbai. Met hem verkennen we het begrip thuis - als een fysiek toevluchtsoord en als een concept dat zich uitstrekt tot onze verbinding met de wereld en het universum. Hoofdredacteur Nicole Ex zocht hem op in zijn studio in het bruisende hart van Mumbai.
Ook in dit nummer: een exclusief verhaal van de legendarische Islington Twins. Chuka en Dubem Okonkwo, beter bekend als ‘The Islington Twins’, noemen Londen hun thuis sinds ze er in 1962 werden geboren. Nu leven de broers op straat. Om zich hun situatie eigen te maken, leven ze volgens hun eigen regels en routines, die ze speciaal voor See All This vastlegden in eigen woorden en fotografie.

IN DIT NUMMER

~ Interview: een paar dagen met Bijoy Jain in Mumbai
~ Voel je thuis: in de meest iconische interieurs van kunstenaars en architecten
~ Straat: een kort verhaal van Sharmistha Mohanty
~ De Twins: de regels en routines van een leven op straat
~ Een huis weg van thuis: wat betekent het als je je geboortegrond moet verlaten?
~ Verleid door de maan: over onze synchorniciteit met de maan
~ Reisgids: reisdagboek Mumbai en de Himalaya
~ Boekentips & Shop