Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

mobil_header_ok

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kreeg het binnenmeer de naam IJsselmeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst, fotografie en vormgeving spelen hierin een belangrijke rol.

Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis.

In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw.

Adres | Bekijk op Google Maps Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen
0228-351111
zuiderzeemuseum.nlOpeningstijden

zo - za : 10.00 - 17.00

Het binnenmuseum is het gehele jaar geopend, behalve op eerste kerstdag. Het buitenmuseum is in de winter niet geopend. Bekijk voor de openingsdata van het buitenmuseum de website van het Zuiderzeemuseum.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over Zuiderzeemuseum

leave your review

Uw beoordeling