TextielMuseum

TextielMuseum

mobil_header_ok

Textiel heeft een stevige positie binnen de creatieve industrie ingenomen; het speelt een steeds grotere rol in wat ontwerpers, kunstenaars en productontwikkelaars bedenken en maken. Er komen steeds meer toepassingen bij en er worden grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van het materiaal. De wereld van textiel is zichtbaar in beweging.

Het TextielMuseum gaat over die wereld. In het hart van wat ooit een orerende wolstad was, herinnert het museum aan de rijke geschiedenis van de textielindustrie. De rokende schoorstenen zijn verleden tijd, maar een vroege stoommachine uit de 20e eeuw is nog te bewonderen in de machinekamer. Hier, in de 150 jaar oude fabriek van Mommers, worden de restanten van een bijzonder verleden gekoesterd.

De collectie en archieven vormen een belangrijke bron van ons gemeenschappelijke culturele vermogen. Het museum bewaart eeuwenlang opgebouwde kennis over ambachten, materialen, technieken, patronen en recepten. Van daaruit wordt zeer bewust de stap
naar het heden gemaakt. Niet alleen met inspirerende tentoonstellingen en evenementen; er worden hier daadwerkelijk prototypes, autonome werken en exclusieve producties ontwikkeld en gemaakt. In het TextielLab zijn de meest geavanceerde machines in bedrijf, doen ontwerpers, architecten, kunstenaars en studenten spraakmakend onderzoek.

Adres | Bekijk op Google Maps TextielMuseum
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
013-5367475
textielmuseum.nlOpeningstijden

Di - Vr : 10.00 - 17.00

Za - Zo : 12.00 - 17.00

De bibliotheek is dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor openingstijden op bijzondere dagen de website van het museum.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over TextielMuseum

Paula
Vraagje: ik kom morgen, zaterdag.
Kan ik aan de overkant bij een school?( dacht ik) gratis parkeren.

leave your review

Uw beoordeling