Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam

mobil_header_ok

De missie van het Stedelijk is om het leven van mensen te verrijken met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Met de collectie, tentoonstellingen, publicaties, onderzoek en educatieve programma’s biedt het Stedelijk nieuwe inzichten in het nu – zowel op individueel als op maatschappelijk niveau. Op hun website schrijven zij:

‘Bij het creëren van de interacties tussen publiek en kunst laten we ons inspireren door de dialoog met kunstenaars. We vertalen de urgente vragen over het heden, het verleden en de toekomst – zoals door kunstenaars gesteld en door onszelf gesignaleerd – in een inspirerend programma. Hierbij beheren, vernieuwen en ontsluiten we onze vermaarde collectie op een actieve manier.’

Bij het Stedelijk Museum staat het onderzoeken en definiëren van nieuwe wegen centraal en worden conventies eerder ter discussie gesteld dan dat bevestigd. Experimenteren staat hoog in het vaandel – met als doel om door middel van kunst en vormgeving het heden beter te begrijpen en te becommentariëren.

Adres | Bekijk op Google Maps Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam
+31 (0)20 5732911
stedelijk.nlOpeningstijden

Dagelijks : 10.00 - 18.00

365 dagen per jaar.De bibliotheek is open op afspraak. Om de museumshop te bezoeken heb je geen ticket nodig.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over Stedelijk Museum Amsterdam

leave your review

Uw beoordeling