Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden

mobil_header_ok

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Over de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. In 2018 bestond het museum tweehonderd jaar.

In het museum kunt u de hoogtepunten uit die verzamelingen het hele jaar door zien op de vaste tentoonstellingen. Daarnaast organiseren we tijdelijke tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de vaste collectie. Deze zijn meestal samengesteld met objecten uit de eigen collectie en bruiklenen van andere musea, variërend van gespecialiseerde Nederlandse musea of collecties tot internationaal gerenommeerde musea.

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. Tot die verzameling behoort ook het grootste topstuk: de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel uit het dorp Taffeh. De tempel is een geschenk van Egypte aan de Nederlandse bevolking, als dank voor de steun bij een UNESCO-reddingsoperatie in de jaren zestig van de vorige eeuw. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

 

Foto’s: Rob Overmeer

Adres | Bekijk op Google Maps Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden
0715163163
rmo.nlOpeningstijden

ma - zo : 10.00 - 17.00

Gesloten op 1 januari, 27 april, 3 oktober en 25 december

Bezoekers over Rijksmuseum van Oudheden

leave your review

Uw beoordeling