Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen

mobil_header_ok

Museum Boijmans Van Beuningen is momenteel gesloten wegens een renovatie. Bezoek Depot Boijmans Van Beuningen en ontdek de hoogtepunten uit de collectie. Lees hier meer over het depot >

 

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam biedt de bezoeker een reis door de kunstgeschiedenis. Het museum geeft een overzicht van de kunst van de vroege middeleeuwen tot de 21e eeuw. Het Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea dat Nederland rijk is en is gesticht in 1849, toen de jurist Boijmans zijn kunstverzameling naliet aan de stad Rotterdam. In 1958 werd de kunstcollectie van de Rotterdamse havenbaron Van Beuningen verworven en werd de naam van het museum uitgebreid. Het museum bevat uiteenlopende werken en dus voor ieder wat wils. Van Bosch tot Dalí en van Rembrandt tot Dutch Design: alles is vertegenwoordigd in het Boijmans Van Beuningen. Daarnaast bevat het museum als enige in Nederland schilderijen van Jan Van Eyck, Titiaan, Jeroen Bosch, Pieter Bruegel en Salvador Dalí. Meesterwerken uit de collectie zijn bijvoorbeeld The Tower of Babel van Pieter Bruegel, La Reproduction Interdite van René Magritte en Mick Jagger van Andy Warhol. Naast de permanente collectie organiseert het museum het hele jaar door tentoonstellingen over verschillende onderwerpen.

 

 

Adres | Bekijk op Google Maps Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18
3015 CX Rotterdam
+31 (0)10 4419400
boijmans.nlOpeningstijden

Di - Zo : 11.00 - 17.00

De bibliotheek is open van dinsdag tot vrijdag en te bezoeken van 11.00 tot 16.30.Het museum is gesloten op maandagen (behalve Paas- en Pinkstermaandag), nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag.Het museum sluit op Sinterklaasavond, kerstavond en oudejaarsdag om 16.00 uur.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over Museum Boijmans Van Beuningen

nico meijers
prima

leave your review

Uw beoordeling