Museum Belvédère

Museum Belvédère

mobil_header_ok
Museum Belvédère ligt aan de rand van het historische en bosrijke landschapspark Oranjewoud. Het strak vormgegeven museumgebouw is ontworpen door Eerde Schippers van INBO architecten en werd in 2006 bekroond met de BNA-architectuurprijs.
Het museum omvat twee grote expositieruimten en een centraal gelegen museumcafé dat uitzicht geeft op Landgoed Oranjewoud, het voormalige buitenverblijf van de Oranje-Nassaus.
De bijzondere locatie van Museum Belvédère verklaart waarom het zich vooral richt op schilderkunst die inspeelt op natuurlijke omstandigheden als licht, land, lucht en ruimte. Deze artistieke natuurbelevingen kunnen zowel figuratief als abstract van karakter zijn.
Museum Belvédère wil een thuishaven zijn voor Friese en Noord-Nederlandse kunstenaars en streeft ernaar hun werk te tonen in relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland.
Adres | Bekijk op Google Maps Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
0513 - 644 999
museumbelvedere.nlOpeningstijden

di t/m zo : 11.00 - 17.00

Geopend op beide Paasdagen (1 en 2 april). Geopend op beide Pinksterdagen (20 en 21 mei). Tweede Kerstdag geopend. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over Museum Belvédère

leave your review

Uw beoordeling