Frans Hals Museum (Hof)

Frans Hals Museum (Hof)

mobil_header_ok

Het Frans Hals Museum focust zich op de Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw. Het museum beschikt over de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld. In Haarlem werd de basis gelegd voor de radicale verandering in schilderkunst aan het begin van de zeventiende eeuw, wat uiteindelijk leidde tot de allure en de grandeur voor de Nederlandse kunst in de Gouden Eeuw. De collectie van het Frans Hals Museum is een samenvatting van de 16e en 17e eeuw en vormt een goede weerspiegeling van deze revolutionaire omwenteling. Hollandse meesters uit de 16e eeuw als Jan van Scorel en Maerten van Heemskerck worden getoond als wegbereiders voor de 17e eeuwse Hollandse meesters Frans Hals en Pieter Claesz.

In 2018 verenigt het Frans Hals Museum zich met het Haarlemse museum voor moderne en hedendaagse kunst De Hallen. Vanaf 29 maart is er één museum op twee locaties met één naam: het Frans Hals Museum. De locatie aan het Groot Heiligland – Hof – en de locatie aan de Grote Markt – Hal – hebben beide een individueel tentoonstellingsprogramma maar vullen elkaar ook aan en dagen elkaar uit.

 

Adres | Bekijk op Google Maps Frans Hals Museum (Hof)
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
+31 (0)23 5115775
franshalsmuseum.nlOpeningstijden

Di - Za : 11.00 - 17.00

Zo : 12.00 - 17.00

Op feestdagen is het museum geopend van 12.00 tot 17.00. Het museum is geopend op paasmaandag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en pinkstermaandag.Het museum is op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten en is met Sinterklaas en oudjaarsdag geopend tot 16.00.

Bezoekers over Frans Hals Museum (Hof)

leave your review

Uw beoordeling