Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee

mobil_header_ok

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

De vorm van museum Beelden aan Zee is gelijk aan die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen. Uniek is het uitzicht op zee vanaf de beeldenterrassen en de Zeezaal waar de wisselende collectie van het museum te zien is, met werk van Armando, Stephan Balkenhol, Iris Le Rütte, Tony Cragg, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Berlinde De Bruyckere, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Kiki Smith en vele anderen.

Gipsotheek aan Zee

Iedereen kent wel een standbeeld in Nederland. In de vele monumenten die Nederland rijk is, zien we vaak iets terug van onze vaderlandse geschiedenis. In de Gipsotheek, die sinds 14 november 2014 voor het publiek geopend is, wordt het artistieke proces voorafgaand aan deze standbeelden ontrafeld.

SprookjesBeelden aan Zee

Op de boulevard van Scheveningen is in 2004, op initiatief van Theo en Lida Scholten, de stichters van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd met drieëntwintig sprookjesbeelden van de beeldhouwer Tom Otterness (1952). Deze sprookjesbeelden worden graag gezien, beklommen en gefotografeerd en mogen zich rekenen tot de hoogtepunten van Scheveningen. Tussen bekende sprookjes als Hans en Grietje, Gulliver en het tinnen soldaatje verwijst de metershoge Haringeter liefdevol naar het mooie Scheveningen. Op het eerste gezicht zien de beelden er vrolijk uit, maar bij nadere beschouwing blijken de sprookjes griezelig en soms grimmig. Het beeldenterras is openbaar en gratis toegankelijk.

Adres | Bekijk op Google Maps Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag
070-3585857
beeldenaanzee.nlOpeningstijden

di - zo : 10.00 - 17.00

Het museum is open op tweede kerstdag, 1 januari en 2 januari. Het museum is gesloten op eerste kerstdag.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over Museum Beelden aan Zee

leave your review

Uw beoordeling