BLOG

Een nieuw kunsttijdschrift

Door Redactie See All This | januari, 2016

Zit de wereld te wachten op een nieuw kunsttijdschrift? Misschien wel niet. Toch is precies dát wat we hebben gemaakt – omdat wij er behoefte aan hebben; aan een nieuwe manier om de kunst te vieren. En trouwens, dit is niet echt een ‘kunsttijdschrift’, want voor mij, en ik denk dat dat geldt voor heel veel mensen, hebben kunsttijdschriften iets hermetisch. Ze sluiten je op in een universum van theorieën van kunsthistorici en grootse plannen van curatoren, of zetten je met je neus tegen de glazen wand van de kunstwereld – en naar binnen moeten gluren is nooit fijn.

Een paar jaar geleden begon ik aan een spannend avontuur: het initiëren van een nieuw kunstplatform, dat bestaat uit een magazine en een online platform. Ik deed dat omdat ik de wereld van de kunst wilde openen, ongeveer zoals je dat met een schatkist zou doen. Om daar de prachtigste voorwerpen uit te halen en ze tegen het licht te houden; misschien even een bijzonder kledingstuk vol glitters en kralen passen, en dan flink moeten niezen van al het stof dat er opdwarrelt. Zo, dat lucht lekker op.

Kunst is het begin van een goed gesprek.

Kunst is natuurlijk niet alleen een voorwerp. Het is niet alleen maar iets aan een muur of op een sokkel. Dat merk je als je door het eerste magazine van See All This bladert. Soms is kunst onze kledingkeuze (zoals Nina Siegal uitlegt in haar stuk ‘Vijftig tinten zwart’). Soms is kunst sociale politiek (zoals Hans den Hartog Jager onderzoekt in zijn stuk over Theaster Gates). Soms is kunst eten (zoals Andy Warhol ons laat zien met zijn recepten). Als je er meer in het algemeen iets over wilt zeggen, dan is kunst de interactie tussen iemand met de gave om te scheppen en iemand met de bereidheid om op die schepping te reageren. Kunst is het begin van een goed gesprek.

En dat is wat wij met See All This graag willen zijn: een plaats waar dit soort gesprekken beginnen. Kom dus binnen. Ontdek wat wij in de schatkamer van de Nederlandse museumcollecties hebben gevonden, voeg je bij ons en alle musea die samen deze schitterende zoektocht willen voortzetten – en neem deel aan ons gesprek over kunst en het leven.

— Nicole Ex, founding editor See All This

Reacties op Een nieuw kunsttijdschrift

Janny Jaspers
Kunnen wij dit tijdschrift in onze winkel aanbieden? Winkel voor kunstenaarsbenodigdheden de Timmi in Doesburg.
See All This
Dag Janny, dank voor je interesse! We nemen contact met je op per mail.
Guillaume Bol
Goedendag,

Met plezier lees ik eindelijk eens een andere visie op het, meestal, elitaire kunstbeleven!
Veel succes met het nieuwe blad en als ik wil adverteren met m’n werk en/of expositie, is dat dan mogelijk?
Graag hoor ik van u, ook w.b. abonnement en tarieven!
Veel succes en een fijne dag,
Guillaume Bol
Onno Dröge
www.artonno.nl

Is er interesse van uw kant voor een interview dan hoor ik het graag. Veel sussen toegewenst.

Hartelijke groeten Onno
laat een reactie achter

Uw beoordeling