Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

mobil_header_ok

Kunstmuseum Den Haag is zo ontworpen dat je al dwalend wordt verrast. In de zalen kom je langs topstukken van 20ste-eeuwse iconen als Pablo Picasso, Wassily Kandinsky en Francis Bacon. Ook werken van hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas, Panamarenko en Frank Stella zijn opgenomen in de collectie. Daarnaast bezit het museum de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld en biedt het museum hiermee een overzicht van de ontwikkeling van Mondriaan van getalenteerd landschapsschilder tot pionier van de moderne kunst.

Naast moderne kunst beschikt het Kunstmuseum ook over zalen met zeldzaam Delfts blauw, Haags zilver en glinsterend glas van de klassieke oudheid tot heden, waarmee je je waant tussen de pracht en praal waarmee mensen zich al eeuwenlang omringen. Dit geldt ook voor de couture van het Kunstmuseum die eens per jaar schittert in een modeshow.

 

Adres | Bekijk op Google Maps Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
+31 (0)70 3381111
kunstmuseum.nlOpeningstijden

Di - Zo : 10.00 - 17.00

Nieuwjaarsdag geopend van 13.00 tot 17.30. Op Goede Vrijdag geopend van 11.00 tot 21.00. 24 december geopend van 11.00 tot 16.00. Eerste kerstdag gesloten, tweede kerstdag volgens de normale openingstijden geopend. Oudjaarsdag geopend van 11.00 tot 16.00.Beide paasdagen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en beide pinksterdagen geopend volgens de normale openingstijden.

Bezoekers over Kunstmuseum Den Haag

leave your review

Uw beoordeling