KM21

KM21

mobil_header_ok

Het KM21 is een onderdeel van het Kunstmuseum Den Haag en vertegenwoordigt de collectie hedendaagse beeldende kunst van het museum. KM21 richt zich specifiek op de ontwikkelingen in de actuele beeldende kunst, op zowel nationaal als internationaal niveau, door middel van zeven tentoonstellingen die het museum jaarlijks organiseert. Van (video)installaties, schilder- en beeldhouwkunst tot film en van fotografie tot tekeningen, alle disciplines komen daarbij aan bod.

Het Fotomuseum Den Haag werd in 2002 geopend als museale instelling voor fotografie, behorend tot het Kunstmuseum Den Haag. Het Fotomuseum werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden. Het museum organiseert jaarlijks ongeveer zes tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis. Het mensbeeld staat hier dikwijls bij centraal. Door deze brede aanpak, van nationaal tot internationaal, klassiek tot hedendaags, zwart-wit tot kleur en toegepast tot autonoom, biedt het museum de bezoeker voor ieder wat wils en is een bezoek aan de instelling altijd verrassend en anders. Het museum staat dan ook vooral bekend om zijn wisselende tentoonstellingen.

 

Adres | Bekijk op Google Maps KM21
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
+31 (0)70 3381133
km21.nlOpeningstijden

Di - Zo : 12.00 - 18.00

Geopend op alle feestdagen, behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Op 24 december en op oudjaarsdag is het museum geopend van 12.00 tot 16.00. Het museum is op Goede Vrijdag geopend van 12.00 tot 21.00.

Bezoekers over KM21

leave your review

Uw beoordeling