De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem

mobil_header_ok

De Hallen Haarlem is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Drie keer per jaar organiseert De Hallen een tentoonstellingscluster over actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst. Het museum is hiermee in een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op fotografie en videokunst. De jaarlijkse tentoonstelling Zomerserie belicht thema’s en personen uit de geschiedenis van de moderne kunst (ca. 1850 – heden) en richt zich op een breed publiek.

De vaste collectie omvat ongeveer 10.000 werken en overspant grofweg drie periodes: vooroorlogse en naoorlogse moderne kunst en hedendaagse kunst. Het gezicht van de collectie moderne kunst wordt deels door lokale kunstenaars bepaald, als Jacobus van Looy en Kees Verwey, maar ook Jan Toorop, Piet Mondriaan en de CoBrA-beweging zijn vertegenwoordigd in de collectie. De verzameling kent ook een internationaal karakter, waarbij Nederlandse hedendaagse kunst in een internationale context wordt geplaatst. Fotografie en bewegend beeld zijn speerpunt van het collectiebeleid. Zo zijn werken van onder andere Nan Goldin en Renzo Martens opgenomen in de collectie.

 

Adres | Bekijk op Google Maps De Hallen Haarlem
Grote Markt 16
2001 DJ Haarlem
+31 (0)23 5115775
dehallen.nl Openingstijden

Di - Za : 11.00 - 17.00

Zo : 12.00 - 17.00

Eerste kerstdag, Koningsdag en nieuwjaarsdag gesloten. Op overige feestdagen (ook op maandagen) geopend van 12.00 tot 17.00.

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN

Bezoekers over De Hallen Haarlem

laat een recensie achter

Uw beoordeling