Frans Hals Museum (Hal)

Frans Hals Museum (Hal)

mobil_header_ok

De Hallen Haarlem is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Drie keer per jaar organiseert De Hallen een tentoonstellingscluster over actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst. Het museum is hiermee in een platform voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, met het accent op fotografie en videokunst. De jaarlijkse tentoonstelling Zomerserie belicht thema’s en personen uit de geschiedenis van de moderne kunst (ca. 1850 – heden) en richt zich op een breed publiek.

De vaste collectie omvat ongeveer 10.000 werken en overspant grofweg drie periodes: vooroorlogse en naoorlogse moderne kunst en hedendaagse kunst. Het gezicht van de collectie moderne kunst wordt deels door lokale kunstenaars bepaald, als Jacobus van Looy en Kees Verwey, maar ook Jan Toorop, Piet Mondriaan en de CoBrA-beweging zijn vertegenwoordigd in de collectie. De verzameling kent ook een internationaal karakter, waarbij Nederlandse hedendaagse kunst in een internationale context wordt geplaatst. Fotografie en bewegend beeld zijn speerpunt van het collectiebeleid. Zo zijn werken van onder andere Nan Goldin en Renzo Martens opgenomen in de collectie.

In 2018 verenigt het Frans Hals Museum zich met het Haarlemse museum voor moderne en hedendaagse kunst De Hallen. Vanaf 29 maart is er één museum op twee locaties met één naam: het Frans Hals Museum. De locatie aan het Groot Heiligland – Hof – en de locatie aan de Grote Markt – Hal – hebben beide een individueel tentoonstellingsprogramma maar vullen elkaar ook aan en dagen elkaar uit.

 

Adres | Bekijk op Google Maps Frans Hals Museum (Hal)
Grote Markt 16
2001 DJ Haarlem
+31 (0)23 5115775
dehallen.nlOpeningstijden

Di - Za : 11.00 - 17.00

Zo : 12.00 - 17.00

Eerste kerstdag, Koningsdag en nieuwjaarsdag gesloten.Op overige feestdagen (ook op maandagen) geopend van 12.00 tot 17.00.

Bezoekers over Frans Hals Museum (Hal)

leave your review

Uw beoordeling