PHOEBUS — Rotterdam

Galerie PHOEBUS Rotterdam organiseert jaarlijks circa twaalf solo- en groepstentoonstellingen in diverse expositieruimtes: op de beletage, in het tekeningenkabinet en in de projectenkamer in het souterrain. Bijzonder zijn de drie ‘ladekastprojecten’. Hiervoor maken kunstenaars een installatie of tonen zij autonoom werk binnen een horizontale presentatie. PHOEBUS organiseert voordrachten en excursies, maar geeft ook boeken uit.

 

Zo verschijnt in november het lijvige boek Hans Houwing werken/works  1992-2018 met fotografie van Thijs Quispel. Voorafgaand aan publicatie is er nu – nog t/m 28 oktober – een overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar. Op de grote wand een ‘wolk van werken’ uit de periode 1992-2016 en op twee kleinere wanden recent werk van de laatste twee jaar dat nog niet eerder werd geëxposeerd. Alle getoonde werken zijn opgenomen in het boek.

 

In de projectruimte – eveneens t/m 28 oktober – het verstilde, intrigerende werk van Dominique de Beir. Aanvankelijk perforeerde zij vooral papier, zoals in 2011 in het Louvre te zien was. Tegenwoordig bewerkt zij ook wandobjecten van polystyreen en gesmolten was met een breed arsenaal aan scherpe en stompe gereedschappen.

 

Ten slotte de vooraankondiging van een bijzonder event begin november. Van 1 t/m 4-11 reserveert PHOEBUS  ‘een ruim weekend’ aan Toine Horvers, waarbij zijn tekeningen aan alle wanden en op tafels zullen worden getoond. Aanleiding is het nieuw te verschijnen boek over zijn performance art en met tekeningen van zijn hand. Horvers geeft dit weekend twee maal acte de présence bij PHOEBUS: voor exacte data en tijden check phoebus.nl.

 

 

 

Adres PHOEBUS
Eendrachtsweg 61
3012 LG Rotterdam
010 - 414 5151

Bezoekers over PHOEBUS

leave your review

Uw beoordeling

MUSEA IN DE BUURT