Robin de Puy – If This is True

KM21 | 19/03/2016 - 26/06/2016

“Ik wil niet meer terug – geen lanceringen en openingen meer, hier iedere dag in dezelfde spijkerbroek lopen, de zon op mijn huid voelen, iedere dag beslissen of ik blijf of ga. En hoe fijn is het dat alles wat ik hier bezit, past in twee zadeltassen en een rugzak?”

Deze gedachte noteert Robin de Puy op 4 juni 2015 in haar dagboek. Ze is dan vier weken in Amerika en heeft er 4908 km afgelegd op haar Harley. Nog zes weken en 5092 km te gaan. De Puy, een veelgevraagde jonge portretfotograaf (o.a. voor See All This), besluit in 2014 deze reis te gaan maken om zich los te maken van de verwachtingen die men van haar heeft. De keerzijde van het succes van haar werk in opdracht is dat ze nauwelijks nog tijd heeft voor vrij werk en ze vreest dat ze haar onbevangenheid zal verliezen. Op haar reis door Amerika bepaalt ze weer helemaal zelf wie ze fotografeert. Het resultaat is een prachtige reeks portretten die het Fotomuseum Den Haag in haar eerste museale solotentoonstelling presenteert.

Documentaire

In de eerste week van haar reis is De Puy gevolgd door documentairemaakster Simone de Vries, die eerder films maakte over Rutger Hauer en Erik Kessels, en cameraman Maarten van Rossem. Halverwege voegden de twee zich nogmaals een week lang bij haar. Op zondag 20 maart zendt AVROTROS Close Up de documentaire uit.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt een Engelstalige publicatie If this is true, I’ll never have to leave home again, met dagboekfragmenten van De Puy en vormgeving door SYB, bij uitgeverij Ludion (€ 39,90).

WANNEER 19/03/2016 - 26/06/2016
WAAR | Bekijk op Google Maps Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
+31 (0)70 3381133
km21.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 12.00 - 18.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Robin de Puy – If This is True

robin
Prachtige foto's. Soms Dianne Arbus. Lelijke tentoonstelling. Soms "hemafotoboek".
mary simonis
Schitterende foto's ik wou graag met u mee het lijkt mij gaaf. foto's maken en toeren, en mensen ontmoeten ,ik heb genoten.
anna m. heemskerk dorresteijn
schitterende foto's! het echte leven!
op de foto van de vrouw drijvend in het water kwam ik niet uitgekeken.
ga hiermee door !
laat een recensie achter

Uw beoordeling