Other.Worldly

Fries Museum | 15/02/2020 - 03/01/2021

Met Other.Worldly toont het Fries Museum de mysterieuze onderwaterwereld in al haar facetten; de schoonheid, het afschrikwekkende, het genegeerde en het fantastische. Hoogtepunt van de tentoonstelling is het werk Osedax van Edgar Cleijne (Nederland, 1963) en Ellen Gallagher (Verenigde Staten, 1965). In deze installatie maak je een hypnotiserende reis langs een booreiland, betoverende zeedieren en deinende planten.

Al eeuwen wordt de mens tot de zee aangetrokken en roept ze een uniek gevoel van tijdloosheid en verbondenheid op. Maar hoewel ze een milde en kleurrijke muze kan zijn, bezit de onderwaterwereld ook een koude onderstroom. Haar diepte herbergt verdronken vluchtelingen en vervuiling, maar ook schoonheid en mysterieuze wezens. In Other.Worldly proberen ruim twintig kunstenaars de onderwaterwereld te doorgronden. Vertrekpunt van de tentoonstelling is het werk Osedax van kunstenaars Edgar Cleijne en Ellen Gallagher. In dit sleutelstuk, dat voor het eerst in Nederland te zien is, maken bezoekers een hypnotiserende reis langs een booreiland, betoverende zeedieren en deinende planten.

In haar eerste tentoonstelling voor het Fries Museum heeft curator Hanne Hagenaars een selectie werken gemaakt die de onderwaterwereld in al haar facetten toont. De kunstwerken in Other.Worldly vormen een netwerk van relaties die reflecteren op de wereld van vandaag. Hoe verhoudt de mens zich tot de oceaan en hoe gaan wij om met zijn kwetsbare ecosysteem? Want nu de lang verborgen geheimen langzaam aan het licht komen, is de onderwaterwereld zelf in gevaar. Er zijn werken te zien van Charles Avery, Paul Beumer, Carina Brandes, Broomberg & Chanarin, Ricardo Brey, Edgar Cleijne & Ellen Gallagher, Dorothy Cross, Elspeth Diederix, Dodi Espinosa, Benedikt Fischer, Matthew Angelo Harrison, Bram De Jonghe, Kinke Kooi, Mire Lee, Erin Jane Nelson, Femmy Otten, Jean Painlevé, Jessica Segall, Studio Glithero, Philip Taaffe, Evelyn Taocheng Wang en Robbert Weide.

WANNEER 15/02/2020 - 03/01/2021
WAAR | Bekijk op Google Maps Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
058-2555500
friesmuseum.nlOPENINGSTIJDEN

Di - Zo : 11.00 - 17.00

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Other.Worldly

laat een recensie achter

Uw beoordeling