Ore Body | Sibylle Eimermacher en Karen Vermeren

Privé: Art Gallery O-68 | 28/04/2019 - 02/06/2019

‘Ore Body’, expositie in Art Gallery O-68, Velp, met werken van Sibylle Eimermacher (NL) en Karen Vermeren (BE)

Op zondag 28 april 2019, van 15 – 17 uur, opent Art Gallery O-68 de tentoonstelling ‘Ore Body’ met werken van Sibylle Eimermacher en Karen Vermeren. De expositie loopt van zondag 28 april t/m zondag 26 mei 2019. Openingstijden tijdens de expositie: do t/m zo 15.00 – 17.00 uur en op afspraak. De kunstenaars zijn aanwezig bij de opening.

‘Ore’ is Engels voor erts, een gesteente dat economisch belangrijke elementen bevat, meestal metalen die geëxtraheerd kunnen worden uit de aarde. Karen Vermeren en Sibylle Eimermacher zijn allebei geïnspireerd door gesteenten, de aarde, en de invloed van de mens op de aarde.

In het werk van Sibylle Eimermacher (1979) nemen stenen en gesteentes een centrale plaats in om de ambivalente relatie van de mens tot de natuur te bevragen. We leven in een tijdperk waarin we ons genoodzaakt zien om de balans tussen mens en aarde te herstellen. Tegelijkertijd zoeken we voortdurend naar het evenwicht in onszelf op fysiek en mentaal niveau. Voor dit doel putten we kracht en energie uit de natuur. We brengen stenen en mineralen onze culturele context binnen door ze uit hun oorspronkelijke context te isoleren en er een nieuwe vorm, plek en functie aan toe te wijzen. In haar werk bekijkt Sibylle Eimermacher de manieren waarop we de connectie met stenen zoeken, via hun materialiteit, energetische werking of als spiegel voor onszelf. Vragen over de reële of denkbeeldige grens tussen cultuur en natuur en over onze positie in de wereld spelen daarbij een essentiële rol.

Door het op elkaar leggen van tekeningen van stenen, roosters en hekken, onderzoekt Karen Vermeren (1982) hoe de perceptie van de stedelijke ruimte wordt belemmerd door obstakels. Eerst ondoorzichtig en vervolgens transparant, spelen haar prints met het idee van gelijktijdigheid van het zien.  Door de intuïtieve combinatie van tekeningen van stedelijke en landelijke elementen, het over elkaar plaatsen en in lagen aanbrengen van figuren en de spontane kantelingen tussen horizontale en verticale vlakken, creëert Vermeren een nieuwe vista. Karen maakt, net als Sibylle, reizen naar vaak onherbergzame gebieden met ongerepte natuur. Foto’s hiervan zijn haar bronmateriaal (zie afbeelding).

OPENING: 28 april van 15.00 tot 17.00 uur

WANNEER 28/04/2019 - 02/06/2019
WAAR | Bekijk op Google Maps Oranjestraat 74
6881SG Velp
026 3612036
gallery-o-68.comOPENINGSTIJDEN

do - zo : 15:00 - 17:00 (tijdens exposities) en op afspraak

exhibition 1 image exhibition 2 image

Bezoekers over Ore Body | Sibylle Eimermacher en Karen Vermeren

laat een recensie achter

Uw beoordeling