EVENT

Voorpremière ‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’

4 juli 2018

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, popicoon en actrice – Grace Jones is het allemaal. Deze spetterende documentaire duikt in het artistieke en privéleven van zangeres Grace Jones, met spectaculaire live-optredens. Samen met de Filmkrant organiseert See All This een speciale voorpremière in Eye Filmmuseum van Grace Jones: Bloodlight and Bami.

Datum & tijd

4 juli, 21.00 uur

Tickets

€10 (€8,50 CJP/student/65+ online)
Koop hier je kaartjes.

Voorpremière

Een speciale voorpremière georganiseerd door de Filmkrant en See All This kunstmagazine i.s.m. Eye Filmmuseum en Arti Film. Met inleiding door Nicole Ex (hoofdredacteur See All This) en Dana Linssen (hoofdredacteur de Filmkrant).

Regisseur Sophie Fiennes neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle.

https://www.youtube.com/watch?v=HScUsiZLoCg

De regisseur, bekend van The Pervert’s Guide to Cinema, draaide vijftien jaar geleden met Hoover Street Revival al een documentaire over Jones’ broer Noel, een predikant. Niet lang daarna begon ze aan Grace Jones: Bloodlight and Bami, waaraan ze tien jaar gewerkt heeft. Een reis van Jones met haar zoon Paulo naar haar vaderland Jamaica én een uniek concert in Dublin in 2016 lopen als twee rode draden door deze impressionistische film. Grace Jones: Bloodlight and Bami toont Grace als de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

 

Reacties op Voorpremière ‘Grace Jones: Bloodlight and Bami’

Paméla Maria
Haar stem/muziek vervult me met bruisende levenszin.
Altijd feest, zoenen en dansen op haar muziek.
laat een reactie achter

Uw beoordeling