EVENT

EVENT | Masterclass met Claudy Jongstra

25 mei, 21 september, 6 december 2023

Tijdens deze speciale masterclass met wereldberoemd kunstenaar Claudy Jongstra, krijg je een uniek inzicht in Jongstra’s werkproces en ga je experimenteren met verschillende technieken die ze toepast bij het maken van textielwerken.

 

PROGRAMMA:

10.30 – 11.00 uur: inloop met thee en koffie
11.00 – 13.00 uur: experimenteren met verschillende technieken als vilten, spinnen, weven, plantaardig verven, aquarelschilderen
13.00 – 13.45 uur: lunch in het @droog cafe
13.45 – 15.30 uur: vervolg masterclass
15.30 – 16.00 uur: vragen/debat

 

PRIJS: €350 (inclusief thee, koffie, lunch en materialen)

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar tegen gereduceerd tarief (€200). Deze plekken zijn gereserveerd voor studenten en voor wie een regulier ticket te begrotelijk is. Met het ticket Masterclass + sponsor 1 student (€500) maak je deze plek mogelijk.

Tijdens deze masterclass deelt Claudy Jongstra haar kennis en leer je experimenteren met verschillende technieken die ze toepast in haar werk.
Deze masterclass is speciaal ontworpen voor lezers van See All This. We kijken uit naar je komst!

 

TICKETS >

25 mei: UITVERKOCHT

21 september >

8 december >

 

Claudy Jongstra in haar studio in Friesland, foto: Zora Ottink

OVER CLAUDY JONGSTRA:

Studio Claudy Jongstra en See All This nodigen je uit voor een speciale masterclass op een unieke plek in Amsterdam: in het gebouw waar ooit de beroemde staalmeesters de lakense stoffen keurden.

Sinds 2001 onderhouden Claudy Jongstra en Claudia Busson een bijzondere plek in Friesland waar ze zorgen voor een kudde zeldzame Drentse Heideschapen, waar ze een botanische tuin met bijzondere gewassen laten groeien die zorgen voor natuurlijke pigmenten, en van waaruit ze samenwerken met biodynamische boeren in Nederland, Duitsland en Spanje. Op deze plek worden monumentale kunstwerken van wol gemaakt, in zinderende kleuren en met materialen en grondstoffen uit de tuin. Ook wordt hier kennis overgedragen over eeuwenoude technieken en recepten die steeds meer verdwijnen.

OVER LOADS:

In een regio waar grootschalige landbouw dominant is en het land intensief geëxploiteerd wordt, heeft Studio Claudy Jongstra in september 2022 LOADS opgericht: een zelfvoorzienende plek van creativiteit, gericht op voortdurende ontwikkeling in nieuwe duurzame benaderingen, gebaseerd op levensonderhoud voor de toekomstige generatie voor landelijke en stedelijke gemeenschappen.

Reacties op EVENT | Masterclass met Claudy Jongstra

laat een reactie achter

Uw beoordeling