Jasper Visser | ONZE CURATOREN

Jasper Visser reist de wereld rond als 'change agent' voor de culturele en erfgoed-sector, waaronder een heel aantal musea. Hij houdt zich bezig met digital engagement, co-creatie en gamification en heeft behoorlijk wat musea verder geholpen met een digitale strategie... tot in Qatar aan toe. Daarnaast is hij een verwoed lezer.

Website van Jasper Visser

Jasper Visser

De keuzes van Jasper Visser

Spaanse meesters

De Hermitage in Amsterdam speelt het Prado uit Madrid met de tentoonstelling Spaanse Meesters. De kunst van (mijn) favorieten als Goya en El Greco mag er zijn, maar vooral de soundtrack die je als bezoeker gratis meekrijgt, maakt de tentoonstelling de moeite waard. Dj Von Rosenthal maakte een heerlijk mix van flamenco en klassiek, zodat het centrum van Amsterdam even op het centrum van Sevilla lijkt.

With Our Own Hands

With Our Own Hands van Frederik van Oudenhoven en Jamila Haider houdt het midden tussen een fantastisch kookboek en intrigerende geschiedenis van de Pamir. Daar, hoog in de bergen tussen Afghanistan en Tadzjikistan leven mensen die al generaties lang volledig op zichzelf aangewezen zijn en daardoor een unieke (eet)cultuur ontwikkeld hebben. De vele foto's geven het boek nog een derde functie: dat van de culinaire reisgids.