Ko & Kho | ONZE CURATOREN

Ko van 't Hek en Yuki Kho vormen samen het duo Kunstkijken met Ko & Kho. Ze sturen maandelijks naar duizenden mensen een nieuwsbrief met kunsttips. Daarnaast hebben e een supermuseum op Instagram en treden ze regelmatig op. Zo stonden ze al op Lowlands, Museumnacht en in het Van Gogh Museum.

Website van Ko & Kho

Ko & Kho

De keuzes van Ko & Kho

Dana Lixenberg

Nu nu nu in Huis Marseille: Dana Lixenberg met haar documentaireproject Imperial Courts 1993-2015, over een Vogelaarwijk in Los Angeles. 'Tough livings' dus. En dat zie je terug, maar wel op een fokking mooie wijze. In het prachtpand van Huis Marseille waan je je sowieso al in een andere wereld en met de foto’s van Lixenberg komt daar een extra wereld bij. Niet per se een leuke wereld. En toch wil je er foto na foto meer over weten. En dat is behoorlijk knap.

Jon Rafman kietelt

We tipten deze jonge Canadees (1981) al vanwege zijn internetproject '9 Eyes' (met de aller raarste beelden van Google Street View), maar de tentoonstelling 'Jon Rafman: I have ten thousand compound eyes and each is named suffering' is echt fantastisch. Video’s met animaties en vieze plaatjes, koptelefoons met verontrustende elektronische muziek, black light en een Ballenbak waar je in mag. Onze hartjes worden bijna dood gekieteld door alle hints naar de jaren 90. Te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam tot en met 14 augustus.

Jon Rafman: I have ten thousand compound eyes and each is named suffering
21/05/2016 - 14/08/2016
Pensioenplan in tekeningen

Sommige kunstenaars hebben moeite om het hoofd boven water te houden, dat weet iedereen. En dat weet ook kunstenaar Matthijs Booij. Ooit de helft van Miktor & Molf, nu in z’n uppie, en bang voor zijn oude dag. Dus wat bedacht hij: een plan met duizend tekeningen die zijn pensioen moeten bekostigen. Hoe? Je koopt een werk van hem, betaalt hem 1 euro per maand en blijft dat doen tot… 2050. Jij een kunstwerk dat je niet voelt in de portemonnee, hij een blije bejaarde over ruim 30 jaar. Wij hebben er één, die je hierbij ziet. Wil je er ook één? Zoek er eentje uit op de site van zijn 'One Thousand Drawing Pension Plan'.

Meisjes in kimono

Eerlijk is eerlijk: toen wij de aankondigingen voor de kimonomeisjes van Breitner in het Rijksmuseum zagen, dachten we niet meteen #superyes. Maar toen we ervoor stonden en Breitners mooie meisjes heerlijk gedrapeerd op sofa’s en kijkend in spiegels zagen, waren we toch verkocht. De precisie en de kwetsbaarheid zijn hartverscheurend. Extra bijzonder is dat nu voor het eerst alle dertien kimonomeisjes bij elkaar te zien zijn.

BEKIJK OOK DEZE CURATOREN