BLOG

Zomer van de liefde | Anton Corbijn

Door Redactie See All This | september, 2020

Welk kunstwerk verbeeldt voor jou de liefde? We vroegen het aan 26 kunstenaars, schrijvers en kenners voor ons ‘Zomer van de liefde 2020’-nummer, onder wie toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn. Lees hier over zijn favoriete kunstwerk.

‘Dit werk van Cy Twomby is altijd een favoriet van mij geweest,’ vertelt Anton Corbijn (1955) in het zomernummer van See All This. ‘Wellicht omdat het ook liefde is met een erotische insteek. Er zijn meer werken van hem waar de woorden Venus en Adonis in voorkomen maar deze, waar tussen alle krabbels VENUS zo ontzettend naar voren komt, heeft mijn hart gestolen.’

Cy Twombly, Venus, Rome, 1975, © Cy Twombly Foundation

Cy Twombly, Venus, Rome, 1975, © Cy Twombly Foundation

Vanaf 27 september zal Anton Corbijn zijn eigen liefdeswerk te zien zijn tijdens de tentoonstelling MOØDe in Cultuurcentrum Knokke-Heist, een ode aan de twee termen die Corbijn altijd probeert samen te voegen in zijn werk; ‘mode’ en ‘mood’.

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren.

Van portretten van Kate Moss en Naomi Campbell tot U2 en Alexander McQueen, het is voor het eerst dat je meer dan honderd van zijn werken, waarvan sommigen nooit eerder vertoond, op één locatie kunt bezichtigen.


Lees meer in See All This #18 – Zomer van de Liefde. Te koop in de online shop.

Reacties op Zomer van de liefde | Anton Corbijn

laat een reactie achter

Uw beoordeling