BLOG

Wanneer woorden verzwaren…

Door Redactie See All This | juli, 2017

See All This geeft elk seizoen een uniek kunstwerk cadeau aan één van onze abonnees. Afgelopen lente beloofden we de luxe editie van Venus & Adonis, een vertaling van het erotisch liefdesgedicht van William Shakespeare door Hafid Bouazza met unieke illustraties door Marlene Dumas, aan degene die het mooist kon motiveren waarom hij of zij dit werk zou moeten ontvangen. Hier maken we de winnaar bekend!

We geven niet zomaar een boek weg. Deze luxe editie van Venus & Adonis, met kleurenlithografieën van de originele illustraties van Marlene Dumas, is gemaakt in een oplage van slechts 85 exemplaren. De winkelwaarde is € 500,-.

Bladzijde 35 uit 'Venus & Adonis'

Bladzijde 35 uit ‘Venus & Adonis’, geïllustreerd door Marlene Dumas. Foto: Peter Cox

De reacties

Tientallen lezers deden een poging om deze luxe editie in handen te krijgen, je kunt ze hier lezen. Sommigen reflecteerden op de liefde, anderen op het werk van Dumas. Sommigen deden het in dichtvorm, anderen kozen een persoonlijke anecdote. Sommigen bouwden hun betoog op in meerdere strofen, anderen raakten de kern met slechts een paar woorden. Het zal niet verbazen dat de jury er een zware dobber aan had één winnaar te kiezen.

De winnaar

Maar uiteindelijk is dat toch gelukt; we kozen voor de korte, maar krachtige reactie van Lara Garé:

‘Wanneer woorden verzwaren, kunnen beelden verhelderen.’

We denken dat niet alleen raakt aan de combinatie van de teksten van Shakespeare en de illustraties van Dumas, maar dat er een essentie in zit die voor veel beeldende kunst geldt.

Gefeliciteerd, Lara! De luxe editie van Venus & Adonis komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Reacties op Wanneer woorden verzwaren…

laat een reactie achter

Uw beoordeling